Ik ben geboren in 1946 in Vlaardingen en was altijd al zeer geïnteresseerd in allerlei vechtsporten. In 1960 kwam ik in aanraking met judo en Jiu-Jitsu, sporten die ik nog steeds graag beoefen. Ik ben thans ‘tweede dan judo’, beoefenaar Jiu-Jitsu en volg ook nog wel eens een stage Aikido.

Ik train nog steeds in Spijkenisse bij Sportschool Richard de Bijl en Chita Gross met een leuke groep van leraren en oudere judoka’s zoals sportschooleigenaar Richard de Bijl (8e dan judo).

In de jaren zeventig van de vorige eeuw maakte ik kennis met ‘Tai-Chi-Chuan’. Van 1967 tot 1978 verbleef ik namelijk regelmatig voor mijn werk in landen als China, Singapore, Hongkong, Thailand en Vietnam en het is dan ook niet verwonderlijk dat je een keer met Tai-Chi in aanraking komt. Ik was meteen enthousiast. Ik deed immers al aan vechtsport en Tai-Chi deed me denken aan de kata’s in het judo.

In 1980 leerde ik via mijn lerares Nellie Klabbers de uit China afkomstige Benjamin Lo kennen bij wie ik de nodige opleidingen heb gevolgd. Benjamin Lo was een leerling van de Grootmeester Ching-Man-Ching, de grondlegger van de 37 houdingen van de ‘Yang style Tai-Chi-Chuan’. Hij is ook de vertaler van de boeken ‘Dertien verhandelingen’, ‘Het wezen Tai-Chi’ en ‘Tai-Chi- Chuan vragen en antwoorden’.

Ook heb ik opleidingen gevolgd bij Lawrence Galante, William Chen en Wong Kiew Kit. Van Wong Kiew Kit, grootmeester verbonden aan het ‘Shaolin Wahnam Chi Kung Institute’ heb ik veel geleerd over Qigong. Deze man met een ervaring van meer dan dertig jaar is auteur van boeken zoals ‘The art of Chi Kung’, ‘The art of Shaolin Kung Fu’, ‘The complete book of Zen’, en het ‘Handboek voor Tai Chi Chuan and Chi Kung for health and Vitality’,en nog vele andere Leraren.

In Tai-Chi bestaan verschillende stromingen. Een aparte groep wordt gevormd door beoefenaars van ‘Taiji Tao-Qigong’ waarvan Jan Kraak de oprichter is. Hij benaderde Tai-Chi vanuit een heel andere invalshoek, hoofdzakelijk gericht op Qigong. Hierbij is het vrije bewegen belangrijk en niet per sé gebonden aan een bepaalde vorm´. Zo is de ´Oostelijke groep Taiji Tao-Qigong´ ontstaan, waarvan ik ook deel uit maak.
Via de Stichting ‘Taijiquan Nederland’ kwam ik toen in aanraking met de ‘Evenementencommissie’. En verzorgde daar toen de workshops voor de ‘Open Taiji-dag’ ,die elk jaar in november wordt gehouden en ben daar tevens scheidsrechter en jurylid.

In 1991 ben ik op aandringen van een groep liefhebbers begonnen met les geven. De groep cursisten groeide gestaag en ik geef nu les aan particulieren op locaties in Maassluis, en Spijkenisse bij sportschool Richard de Bijl op de maandagochtend 09.30 tot 11.00.
In 1995 ben ik ook les gaan geven op sportscholen, bij verenigingen, in ziekenhuizen en sinds enige tijd ook aan bedrijven.
Daarnaast geef ik ook workshops aan Mantelzorgers, de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) en de Reumavereniging.

curriculum-Viteaen-linage-Taijiquan-Hans-Poot

Curriculum Vitae, en Linage Hans Poot

Studie en opleidingen Tai-Chi-Chuan/Qigong,Judo,Jiu Jitsu,Aikido

1)Yang Ceng Fu 2)Cheng-Man-Ching 3)Ben-Lo   4)Nellie Klabbers 5) Hans Poot

.

1)Yang Cheng-Fu bracht de Yang stijl Taijiquan naar Zuid-China grondlegger van de Yangstyle taijiquan

2)Zijn bekendste leerling professor Cheng Man Ch’ing verbreidde de Yang stijl wereldwijd

3)Benjamin Pang Jeng Lo, één van zijn bekendste leerlingen, studeerde gedurende 26 jaar Taijiquna bij professor Cheng Man Ch’ing. Sinds 1975 doceert Ben Lo in San Francisco en geeft hij workshops over de gehele wereld (inclusief Nederland)

4)Nellie Klabbers ging naar San Francisco om bij Benjamin Lo Taijiquan te studeren. Sindsdien vertegenwoordigde ze hem als leraar in Nederland. In juni 2006 is Nellie helaas overleden.

5)Hans Poot leerde in 1980 via zijn lerares Nellie Klabbers Benjamin Pang Leng Lo kennen bekendste leerling van Cheng-Man-Ching, bij wie hij ook de nodige opleidingen en workshops heb gevolgd.

0000000000000000

Geef les in Tai-Chi-Chuan & Qigong eigen school “Tao” en Sportscholen bedrijven en verenigingen

Klassiek Yang vormen,

108 yang-style

37 Cheng-Man-Ching (Leraar Ben-Lo,en Nellie Klabbers)

Moderne vormen

24 Yang-style

8 Yang-style

13 Sabelvorm Yang-Style ( Leraar Xiali Wang)

 

Qigong.

Shibashi.18 wudang, Old Qigong, Liaan Gong, Shuxinpingxuegong en vele andere vormen.

 

Qigong Taijiqiong

Qigong-Taijiqiong:

Jan Kraak(Leraar)Tai-Chi-Tao

Hij benaderde Tai-Chi vanuit een heel andere invalshoek, hoofdzakelijk gericht op Qigong. Hierbij is het vrije bewegen belangrijk en niet per sé gebonden aan een bepaalde vorm´. Zo is de Oostelijke groep Taiji Tao–Qigong´ ontstaan

Chenstyle,

56 Chen-Style

Chen Zwaard-Style

Xiali Wang. Prof. Ding.(Leraren)
Wudang Taiji en Paqua

18 wudang taiji

Sifu You Xande (Groot Meester Wudang Taiji)

 

32 ZwaardYangstyle Yangs-Style

Doc Fai-Wong/Hu-Yuen-Chou (Leraren)

 

Nascholingen,

Diverse workshops. bijscholingen bij vele Meesters

Zoals.

Meester Chen Lian Sheng, ds Kristanto Simu Xiali Wang

Wong Kiew Kit, grootmeester verbonden aan het ‘Shaolin Wahnam Chi Kung Institute’. www.shaolin.org

Met al deze kennis het ik daarna veel zelfstudie gedaan en het uitdiepen van de vormen en disciplines.

Verder:

  • Hoofdscheidsrechter/ Jury lid
  • Open Nederlandse en Europees en Wereld Kampioenschappen
  • 2007 Hoofdjurylid WK Tai Chi Victoria Baskenland
  • 2007 Hoofdjurylid NK Tai Chi Barendrecht
  • 2007 Hoofdjury Jurylid EK Tai Chi

Ameland en Winschoten Festival 2008/2009/2010/2011

  • Sinds 2000 t/m 2019 Hoofdjury en Jurylid bij de Open Nederlandse kampioenschappen van de (Stichting Taijiquan Nederland). (STN) en IMAF(International-Martials-Arts-Federatie Modern,en Klassiek Yang en Chen style Taijiquan, Sabel,Zwaard en Shuai Jiao(Chinees worstelen)

Erkend leraar is bij de “Stichting Taijiquan Nederland,en ben nog steeds sinds 1960 een judoka in hart en nieren waar het allemaal mee begon.

Werkzaamheden:

Eigen Praktijk in Shiatsu en Acupunctuur.

Docent Taijiquan en Qigong sinds 1980

Organiseer workshops voor bedrijven, op scholen,o.a. Sportschool Richard de bijl in Spijkenisse,Reuma patiënten en Stichting Welzijn ouderen SWO.

Kindertaiji-Qigong

Certificaat Tai-Chi met Kinderen

Certificaat Reiki

Erkend Masseur bij “Europeaan Shiatsu Association” Sectie Nederland

00000000000000

 

Curriculum Vitae Hans Poot Shiatsu

Opleidingen,Diploma’s,certificaten,Shiatsu,Acupunctuur

 Therapeut Natuurlijk Genezen,

Houd in:

Natuurgeneeskunde, Homeopathie, Fytotherapie, Hydrotherapie,

Shiatsu Namikoshi. Opleiding
Zieken leer en anatomie.
Acute en chronische kinderziekten, ademhalingsziekten en astma, griep, keel, neus, oor- en oogziekten, spijsverteringsziekten, hartaandoeningen, ziekten van de bloedvaten en bloedsomloopstoornissen, huidaandoeningen, spier- en gewrichtsaandoeningen, mondziekten en gebitsaandoeningen, vrouwenziekten en menstruatieklachten, urineweg- en schildklieraandoeningen, zwangerschap en geboorte, ziekten van het zenuwstelsel, psychische aandoeningen en de behandeling van ongevallen. De laatste les bevat een uitgebreid aandoeningenregister.

 

Werken met Chinese geneeswijzen.

De opleiding omvat van de traditionele Chinese geneeswijzen (TCM), Chinese kruidenleer en de Chinese leer der pathologie. Ook wordt ruime aandacht besteed aan de balans tussen yin en yang, pols- en tongdiagnose, acupressuur, komen er twintig Tuina massagetechnieken aan de orde en meerdere Tuina behandelmethoden. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan Qi gong en de uitspraak van Chinese klanken.

 

Basis ontspanning technieken.

De opleiding omvat de filosofie, de ontwikkeling en de toepassing van verschillend opsporen van de oorzaken van het gespannen raken, het zich niet meer kunnen ontspannen en de gevolgen daarvan, de relatie tussen bepaalde ziekten, stress en het zich niet kunnen ontspannen, de waarde van ontspanning tijdens het genezingsproces en hoe een goede manier van ontspannen de terugkeer van ziekten en ongemakken kan voorkomen. De achtergronden en de geschiedenis van autogene ontspanningstechnieken waaronder ademtherapie, training, hypnose, zelfhypnose en yoga, de technieken die hierbij kunnen worden toegepast en de wijzen waarop patiënten zich ook thuis zelf kunnen behandelen.
 
Diploma’s
Natuurlijk genezen van de van de LOI  1996
Zieken leer en Anatomie. Sorag Acadmie
Werken met Chinese geneeswijzen, Sorag Academie
Basis ontspanning technieken, Sorag Academie
Acupuncturist: Lid van CMC Tasly Group, en Shenzhou open University of TCM. in Amsterdam, Acupunctuur
Erkend Masseur bij “Europeaan Shiatsu Association” Sectie Nederland