De 8 vormen Qigong oefening voor rust en ontspanning.
Iedere oefening dient vier maal gedaan te worden
 .

Begin met ademhalen met de handen op de buik en heiligbeen naar voor en achter duwen op de ademhaling, tong tegen gehemelte bij de uitademing naar beneden brengen. Adem rustig in en uit

1. Beide armen langzaam zijwaarts omhoog brengen, met de palmen omhoog gericht en de armen dan voor het lichaam naar beneden brengen.

2. Handen omhoog brengen zoals in de opening van de tai-chi

3. Beide armen voor de borst omhoog brengen met de handpalmen omhoog en de handen dan zijwaarts naar buiten duwen.

4. Breng de handen voor het lichaam omhoog tot op borsthoogte. De linkerhand gaat dan omhoog en de rechterhand naar beneden. De linkerhandpalm is naar boven gericht en de rechterhandpalm naar beneden. De armen terug brengen voor de borst. Deze vorm herhalen, maar dan links en rechts wisselen.

5. Armen voorlangs het lichaam, alsof je iets opschept, de handen omhoog brengen met de handpalmen naar boven gericht. De handen voorlangs het lichaam terug brengen met de handpalmen naar het lichaam gericht tot heuphoogte.

6. Armen weer omhoog brengen als bij vorm 5 staat vermeld en dan de handen op de bovenbenen leggen. Vervolgens de handen naar beneden brengen en via de achterkant van de benen terug naar de nieren.

7. De molenwieken. De linkerhand naar de rechtervoet brengen en de handpalm omdraaien en naar buiten richten. Vervolgens de hand omhoog brengen en langs het hoofd doordraaien, waarbij de rechterhand de beweging overneemt en naar de linkervoet gaat.

8. Buikmassage. Rustig in en uitademen waarbij de handen op elkaar liggen. Vervolgens maak je vier keer een draaiende beweging met de klok mee en vervolgens vier keer in tegengestelde richting. Hier de armen helemaal omhoog brengen alsof je iets opschept. Vervolgens breng je de handen naar de dantien.